Zendeli: Qendra për Menaxhim me Kriza bën vlersimin e rreziqeve të mundshmë në vazhdimsi

Vlersimet e rrezikut janë një përditshmëri për Qendrën për Menaxhim me Kriza, për të parandaluar sa më shumë fatkeqsi që munden, thotë zv. Drejtori Zendeli, ai thotë se rreziqet paraqiten në kushte të vecanta klimatike ose rrethana të jashtëzakonshmë, kur dhe QMK-ja patjetër intervenon, shton ai.

Ne japim instruksione, institucionet tjera pastaj, njësitë rajonale ose të tjera përkatëse, I trajtojnë por nëse janë pika të mëdha që nuk mundet ti përballë komuna, vazhdon zinxhiri operativ…mali në Matkë rrezikon që në kushte të jashtëzakonshme, si tërmete, disa gurë, që duken se mund të bien, të shemben në kanjon por QMK ka marrë masa, ka sinjale të vendosura dhe punohet në parandalim.” – thotë Ekrem Zendeli, zv.drejtori I QMK-së I ftuar në Happy Day.

Përgatiti: Teuta Zekiri

Lexo gjithashtu
Total
0
Share