Kategoria e shfletimit

Kulture

182 postime

Me poezinë e Sadije Alitit në Berlin të Gjermanisë

Në ambientet e Ambasadës së Republikës së Maqedonisë së Veriut në Berlin në Gjermani, në një mbrëmje artistike e letrare u organizua  takim kulturor  “Portret letrar-krijimtaria letrare e Sadije Alitit”, autore, poete, profesoreshë, gazetare, humaniste e veprimtare nga Tetova për promovimin e krijimtarisë letrare.   Në fillim të pranishmit i përshëndeti   ambasadori i  Republikës së Maqedonisë së Veriut në Berlin Dr.Ylber Sela, i cili theksoi se në angazhimin e tij në këtë ambasadë krahas veprimtarive të tjera, kjo mbrëmje dhe ky aktivitet është  i pari në mandatin tij si ambasador, për të shënuar edhe një rrugëtim të mbarë edhe për organizime të tjera artistike, me aktivitete tjera kulturore, se ai dhe ambasada do të jenë çdo herë në mbështetje e përkrahje. Ai poetes i dhuroi një dhuratë modeste në shenjë faleminderimi për kontributin e dhënë për afimrimin e kulturës dhe gjuhës shqipe në Ballkan e më gjërë, me dëshirë që promovime të ketë edhe në qytetet tjera në Gjermani.  Një vlerësim mbi poezinë dhe krijimtarinë letrare të poetes tetovare prezentuan Mimoza Veliu dhe Vjollca Hajdari, ndërsa poezi  në gjuhën shqipe dhe gjermane recituan Ramie Zogjani dhe Rudina Zeqiri. Aktivitetin kulturor e moderoi zonja Afërdita Suka.  Vjollca Hajdari, në vlerësimin e saj mes tjerash theksoi: ”Sadije Aliti tanimë ka gjetur botën e saj brenda artit poetik,…