Vdes foshnja shtatëmuajshe- flet nëna nga Prilepi

Foshnja shtatë muajshe nga Prilipi ndroi jetë si rrjedhoj  e ngelizhencës së mjekëve, kështu akuzojnë për Klan M familjarët e foshnjës. Tv klan kërkoi prononcim nga katër spitalet që është trajtuar foshnja por deri më tani pa përgjigje konkrete.

“Ja këtu po qesh…Për mua buzëqeshja e saj ka qenë gjëja më e bukur por shumë rrallë mund ta shihja përshkak të gjitha problemeve që i kishte. Kjo është në spitalin në Prilep kur ishim të shtrirë për infeksion urinar”.

Kjo dhomë përkujton të gjitha momentet që i kanë kaluar bashkë Verica së bashkë me foshnjën e saj Nikolija e cila vdiq përshkak sëmundjes në zorrën e trashë që ka pasur foshnja në lindje, por që sipas Vericës nuk është zbuluar në kohë.

“Në eho nuk vërejtën asgjë? Jo asgjë. As në Klinikën për fëmijë, as në spitalin e Prilepit, as në spitalin Plodnost, as në Sistinë. Në Sistinë para se të bëhet ehoja shkruhet që ëshhtë thirr mjeku për gastro i cili ka dhënë vetëm këshilla për ushqim. E gjithë gjendja e fëmijës duheshte t’i brengos dhe duheshte të bëhet të gjitha analizat të cilët kanë të bëjnë me hromozomopati pasi ajo sëmundje është me lidhur me sëmundjen e zorrëve “hirshprung”, deklaroi për tv KlanM Verica, nëna e foshnjes shtatë muajshe.

Dhe asnjë mjek nuk e ka pa atë? Jo asnjë, në katër Klinika.

Ajo kërkon drejtësi dhe përgjegjësi nga mjekët të cilët sipas saj deshtuan gjatë mjekimit të fosnjës së saj.

“Të gjitha spitalet ku isha dështuan gjatë mjekimit të djalit tim, ndërsa fëmiu im pësoi. Аsnjëri prej mjekëve nuk do të mbajë përgjëgjësi dhe të pranoj gabimin. Asnjëri prej tyre nuk do të thotë se unë nuk i bëra të gjitha analizat deri në fund dhe do të mbajë përgjëgjësi për këtë” deklaroi për tv KlanM Verica, nëna e foshnjes shtatë muajshe.

Verica për momentin po mbledh të gjitha dokumentacionet dhe kërkon avokat që drejtësia të fitoj që sipas saj është shumë rëndë të triumfojë në shtetin tonë.

“Gjithka që ka këtu në këtë ndërtesë, dhomë dhe lagje ma kujton atë. Nuk përshkruhet…” deklaroi për tv KlanM Verica, nëna e foshnjes shtatë muajshe./KlanMacedonia/

https://www.facebook.com/KlanMacedoniaTelevision/videos/619667493186290

Lexo gjithashtu
Total
0
Share