Tragjedi në Stamboll: Zjarri në klubin e natës shkakton humbjen e jetës së 29 personave

Një ngjarje e rëndë ka tronditur qendrën e Stambollit, ku një zjarr i madh ka përfshirë një klub nate të njohur që ishte në procesin e rinovimit. Ngjarja e kobshme ka rezultuar në humbjen e jetës së 29 personave dhe ka sjellë arrestimin e pesë individëve për hetime të mëtejshme.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Flakët e furishme kapluan klubin e natës “Masquerade”, i vendosur në një zonë të popullarizuar të Stambollit. Zjarrfikësit u përpoqën të kontrollonin situatën ndërsa reaguesit e parë u përballën me skenën e tmerrshme.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Zyra e guvernatorit të Stambollit konfirmoi se të paktën një person është duke marrë trajtim spitalor. Si masë paraprake, policia ka izoluar zonën dhe ka ndërprerë furnizimin me gaz dhe energji elektrike.

Hetimi në Proces: Guvernatori Davut Gül dhe Kryetari i bashkisë Ekrem İmamoğlu janë shprehur se hetimet janë ende në vazhdim për të zbuluar shkakun e zjarrit. Ndërkohë, autoritetet po kryejnë inspektime të hollësishme të ndërtesës për të vlerësuar sigurinë e saj.

Klubi i natës, i cili ishte mbyllur gjatë muajit të Ramazanit, po përpiqej të përfundojë rinovimet për festën e Bajramit. Megjithatë, mungesa e lejeve të duhura për ndërtim dhe rinovim ka sjellë në vëmendje çështje të rëndësishme të sigurisë. Ministri i Drejtësisë, Yılmaz Tunç, ka njoftuar se tre prokurorë janë angazhuar në hetimin e zjarrit dhe se pesë persona janë nën urdhër arresti për lidhjen e tyre me ngjarjen.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share