Si mund të bëni miq të çdo moshe?

Ka shumë studime që tregojnë se mbështetja e fortë sociale mund të rrisë vetëvlerësimin, të lehtësojë ankthin dhe të përmirësojë shëndetin e përgjithshëm.

Të rinjtë shpesh gjejnë shoqërinë brenda shkollës, derisa më të moshuarit preferojnë të kalojnë kohën e tyre duke i dhënë përparësi familjes ose karrierës së tyre.

E për të bërë miq të çdo moshë dhe të çdo moshe, duhet të pari të gjeni kohë për hobit tuaj, të keni më  shumë aktivitete dhe të zbuloni aftësitë e juaja, shkruan Healthline, transmeton Klankosova.tv.

Ekspertët thonë se një këshillë që duhet ndjekur për të bërë miq është se nuk duhet të keni frikë nga lëvizja ose marrja e hapit të parë.

Krijimi i miqësive kërkon që ju të rrezikoni dhe mos lejoni që frika e refuzimit t’ju pengojë të bëni lëvizjen e parë dhe të tregoni interes për të njohur dikë.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share