Shënohet 2 Korriku – Dita Botërore e Gazetarëve Sportiv

Në botë ka shumë ngjarje sportive që njerëzit i përcjellin me pasion. Falë gazetarëve të sportit, miliona fansa në të gjithë botën marrin informacione për klubin apo sportin e tyre të preferuar. Dita Botërore e Gazetarëve të Sportit shënohet me 2 korrik, për të njohur kontributin e gazetarëve në promovimin e sportit.

Kjo ditë është zgjedhur për shkak të rëndësisë që ka si datë kur është themeluar Shoqata Botërore e Mediumeve të Sportit në vitin 1924. Kjo ditë festohet për t’u dhënë vullnet gazetarëve të sportit që të vazhdojnë punën e tyre profesionale dhe të rëndësishme.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share