Shaqiri: Nxënësit pranuan modelin e ri për regjistrim në shkolla të mesme, janë pranuar mbi 14.500 aplikime

Mbi 14.500 aplikime janë marrë në bazën e të dhënave të sistemit elektronik të aplikimit për nxënësit e vitit të parë të shkollave të mesme, model që u prezantua për herë të parë këtë vit.  E gjithë përgatitja nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, si dhe disponueshmëria e portalit të aplikimit, rezultoi në një proces dukshëm më të relaksuar krahasuar me të gjitha vitet e mëparshme, vetëm sot në mëngjes deri në orën 08.00 kemi pasur aplikime rreth 75% të të gjithë studentëve dhe deri në fund të ditës presim që përqindja të arrijë deri në 90%.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Kështu deklaroi ministri i Arsimit dhe Shkencës Dr. Jeton Shaqiri në konferencën e sotme për media, duke theksuar se turmat në shkollat ​​e mesme në segmentin e aplikimeve janë zvogëluar, gjë që minimizoi pasigurinë dhe ankthin rreth rezultatit të regjistrimeve.

– Në datat 16 dhe 17 qershor, komisionet e shkollave do të kontrollojnë identitetin e të dhënave nga aplikimet me dokumentet e paraqitura dhe tashmë në datën 18 do të publikohen renditjet përfundimtare të tabelave të publikimit të shkollave dhe faqes së internetit të Ministrisë së arsimit dhe shkencës, tha ministri.

Njëkohësisht ai bëri të ditur disa lajme që janë planifikuar për vitin e ardhshëm, një E- ditari të përmirësuar me funksionalitete më të lehta, serverë më të shpejtë që gjatë punës së mësuesve do t`u mundësojnë mësimdhënësve të punojnë pa probleme, aplikacion mobil i e -ditari , si dhe komunikim më i mirë në kohë reale me prindërit.

– Futja e certifikatës elektronike, futja automatike e notave në e-ditarin kur aplikoni për shkollën fillore, si dhe puna për idenë e zbatimit të një sistemi të ri të menaxhimit të arsimit të lartë (HEMIS – Higher education management system )për aplikim automatik për maturantët.  Gjithashtu është planifikuar regjistrimi i plotë elektronik i të gjithë studentëve nga universitetet dhe duke mundësuar realizimin e qetë të të drejtave të studentëve, tha ministri.

Çdo risi, tha ai, shkakton frikë dhe pasiguri te të gjithë ne.

“Këtë herë jam i sigurt se ky është një hap i madh përpara në drejtim të digjitalizimit dhe modernizimit të gjithë procesit arsimor dhe se jemi në rrugën e duhur”, tha Shaqiri.

/KlanMacedonia/

Lexo gjithashtu
Total
0
Share