Protestë e mjekëve amë, nuk do të japin receta e udhëzime

Anëtarë të Shoqatës së Mjekëve Privatë të Republikës së Maqedonisë (SHMPRM) prej sot filluan protestën treditore në të cilën do jenë në ditët e punës dhe do të pranojnë vetëm raste urgjente, por nuk do të japin receta dhe udhëzime. Kërkesë kryesore e mjekëve amë është rritja e pikëve të kapitacionit për shkak të rritjes së shpenzimeve për jetë.

Bordi Drejtues i SHMPRM më 27 gusht solli vendim që më 5,6 dhe 7 shtator të mbahet protestë në vendin e punës – për shkak, siç thonë në publikimin në ueb-faqen e Shoqatës, mospranimin e kërkesave strategjike nga autoritetet shëndetësore.

Sipas vendimit të Bordit Drejtues së Shoqatës, nuk do të ketë udhëzime dhe receta tri ditë.

 

Lexo gjithashtu
Total
0
Share