Polemika në distancë mes ish kryeparlamentarit Veljanoski dhe Talat Xhaferit

Ish kryeparlamentari i Maqedonisë së Veriut, Trajko Veljanovski përmes një letre dërguar grupeve parlamentare, organizatave joqeveritare dhe kreut aktual të Kuvendit, Talat Xhaferi, hodhi dyshime për fshirje të mundshme të arkivit të Kuvendit. Ai akuzoi se dikush dëshiron ta kthejë Kuvendin para 20 viteve, përcjell KlanM.

Veljanoski pyet se ku është e gjithë baza e të dhënave, si agjendat e seancave që nga viti 1991, transkriptet e të gjitha seancave që nga viti 1991, video incizimet e seancave nga viti 2002 e tutje, votat, të dhënat për të gjithë deputetët dhe biografitë e tyre duke filluar nga përbërja e parë pralamentare.

Por akuzat e Veljanovskit i ka mohuar kreu aktual i Kuvendit, Talat Xhaferi, i cili të njejta i quajti paushalle dhe tl pavërteta, informon Klan Macedonia. Sipas Xhaferit, Kuvendi ka bërë përsosjen e sistemit të ri elektronik, ueb faqes dhe platformës “e-parlamenti”.

“Përsosja e platformës së re kishte për qëllim përmirësimin e transparencës së Kuvendit në procesin e publikimit të gjithë informacioneve dhe dokumenteve që krijohen nga puna e Kuvendit në mënyrë të automatizuar, në kohë reale nga sistemi i brendshëm i ueb faqes së Kuvendit. Në plotësim, nevoja për përsosjen dhe ngritjen e nivelit teknologjik të sistemeve prej të cilave ca ishin më të vjetra më shumë se 14 vite, me zgjidhje të reja softuerike në Kuvend ishte rritur me kiber atakët pothuajse të përditshëm të ueb faqes së Kuvendit. Pas përsosjes së suksesshme të sistemeve, në procedurë është migracioni i të dhënave nga sistemi i vjetër i e-Parlamentit në të riun. Procesi i migracionit të përmbajtjeve nga sistemi paraprak është përfunduar për legjislaturën aktuale 2020-2024, a në procedurë është vërtetimi i përmbajtjeve për legjislaturat e mëparshme parlamentare”, thuhet në njoftimin e Kuvendit./KlanMacedonia
Lexo gjithashtu
Total
0
Share