Mbi qiellin e RMV-së nesër do të fluturojnë avionët amerikanë B-52

Pjesë e forcës ajrore amerikane në Evropë dhe Afrikë, nesër në orën 14:35 do të fluturojnë mbi Shkup, me dy avionë ushtarakë të tipit B52. Nga Ministria e Mbrojtjes njoftojnë thonë se avionët do të demonstrojnë aleancën e fortë në NATO dhe se të njëjtit përfaqësojnë garantues për të gjithë zonën euroatlantike, përfshirë Maqedoninë e Veriut.

“Për të treguar përkushtimin dhe garantimin e sigurisë ndaj aleatëve ballkanikë dhe partnerëve të NATO-s, Forcat Ajrore Amerikane gjatë ditës përveç mbi qiellin e Maqedonisë, do të kryejnë fluturime edhe mbi Kroaci, Mal të Zi dhe Shqipëri”, thonë nga Ministria e Mbrojtjes.

Fotoreporterët e interesuar do të mund të ndjekin fluturimet nga Kalaja e Shkupit.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share