Kosovë: Opozita – të painformuar për dialogun në Bruksel

KRITIKA KURTIT PËR MOS TRANSPARENCË PËR ÇËSHTJEN E DIALOGUT

Të painformuar se cfarë po dialogohet në Bruksel thonë të jenë deputetët e partive opozitare.

Ata kanë kritikuar kryeministirn Albin Kurti se nuk është transparent fare për cështjen e dialogut.

ABELARD TAHIRI- SHEF I GP TË PDK-së
BESNIK TAHIRI- SHEF I GP TË AAK-së

Duke folur për temën e fundit për të cilën po dialogohet në Bruksel, atë për zgjidhjen e cështjes së inkasimit të energjisë elektrike në veri ata thonë se krejt cka kanë informacione janë ato që kanë mësuar nga mediat.

BESNIK TAHIRI- SHEF I GP TË AAK-së
ABELARD TAHIRI- SHEF I GP TË PDK-së

Shefja e Grupit Parlamentar të LVV-së Mimoza Kusari Lila thotë se për këtë cështje nuk është e nevojshme të raportohet në Kuvend pasi që në Bruksel po bisedohet për zbatimin e një pike të marrëveshjes së Brukselit të nënshkruar më 2015.

MIMOZA KUSARI LILA- SHEFE E GP TË LVV-së

Pas raportimeve të shumta në media për atë se cfarë po diskutohet në Bruksel pati reaguar kryenegociatori Besnik Bislimi i cili ka thënë se çdo pajtueshmëri eventuale ndërmjet Kosovës dhe Serbisë mbi çështjen e energjisë, nuk do ndryshojë as edhe njё presje pёrtej asaj qё tashmë është arritur nё Bruksel nё vitet 2013 dhe 2015.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share