Këshilli i Europës kërkon të ndalet ligji i migracionit në Britani

Në një letër, Komisionerja e KE-së ka deklaruar se plani mund të inkurajojë shtetet e tjera të ndjekin të njëjtin shembull

Komisionerja e Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut i ka kërkuar parlamentit britanik të bllokojë ligjin e ri për të trajtuar emigracionin e paligjshëm.

Dunja Mijatović i ka bërë thirrje ligjvënësve britanikë të mos mbështesin këtë projektligj për azilin, sepse plani mund të inkurajojë shtetet e tjera që të fillojnë të ndjekin të njëjtën rrugë si Britania në lidhje me emigrantët e paligjshëm.

Në një letër drejtuar folësve dhe anëtarëve të Parlamentit dhe Dhomës së Lordëve, Komisionerja e Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut Dunja Mijatovic tha se sigurimi i aksesit në azil është një komponent kyç i sistemit të mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Evropë.

“Duke parandaluar njerëzit që vijnë në mënyrë të parregullt nga vlerësimi i kërkesave të tyre për azil, është thelbësore që parlamentarët të parandalojnë miratimin e legjislacionit që është i papajtueshëm me detyrimet ndërkombëtare të Mbretërisë së Bashkuar . Projektligji, krijon një tension të qartë dhe të drejtpërdrejtë me të të drejtat themelore të njeriut.”

Kryeministri britanik Rishi Sunak e ka bërë një nga prioritetet e tij largimin e emigrantëve të paligjshëm që vijnë me varka nëpërmjet La Manshit, duke shpresuar se masa e tij do të fitojë mbi votuesit përpara zgjedhjeve që priten vitin e ardhshëm.

Por disa ligjvënës në Partinë Konservatore të Sunak duan që legjislacioni të shkojë edhe më tej, me disa që i bëjnë thirrje qeverisë që të nxjerrë Britaninë nga Konventa Evropiane e të Drejtave të Njeriut. Konservatorë të tjerë dhe politikanë të opozitës duan që qeveria të ofrojë më shumë rrugë të ashtuquajtura të sigurta, diçka që Sunak ka premtuar, por vetëm kur shifrat e emigrantëve që vijnë të kenë rënë.

Klan News

Lexo gjithashtu
Total
0
Share