Katari do të vazhdojë pagesat për të mbështetur Gazën

Katari do të vazhdojë të bëjë pagesa për Gazën për të mbështetur enklavën, siç ka bërë prej vitesh, tha për CNN ministri i Shtetit për Punët e Jashtme të Katarit.

“Ne nuk do të ndryshojmë mandatin tonë. Mandati ynë është ndihma dhe mbështetja jonë e vazhdueshme për vëllezërit dhe motrat tona të Palestinës. Ne do të vazhdojmë ta bëjmë atë në mënyrë sistematike siç e kemi bërë më parë”, tha Mohammed bin Abdulaziz Al-Khulaifi.

Vërejtjet e tij vijnë në mes të zemërimit të shtuar në Izrael rreth pagesave prej vitesh nga shteti i Gjirit për Hamasin, sipas një marrëveshjeje që dikur i shihte diplomatët e Katarit të mbërrinin në enklavë çdo muaj me valixhe që përmbanin 15 milionë dollarë para të gatshme, raporton CNN, transmeton Klanskosova.tv.

Dorëzimi i parave të gatshme duhej të ndihmonte në pagesën e nëpunësve civilë të Gazës. Fotografitë në vitin 2018 tregonin punëtorët që rrinin në rresht për të marrë kartëmonedha prej 100 dollarësh.

Izraeli e miratoi marrëveshjen në një takim të kabinetit të sigurisë në gusht 2018, gjatë një mandati të mëparshëm të Benjamin Netanyahu si kryeministër. Në atë kohë, Netanyahu u kritikua se ishte i butë ndaj Hamasit.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share