Itali, thatësira më e keqe në 70 vite

Qeveria shpall gjendjen e jashtëzakonshme në 5 rajone

Qeveria italiane shpalli gjendjen e jashtëzakonshme për zonat përreth lumit Po, i cili përbën afërsisht një të tretën e prodhimit bujqësor të vendit dhe po vuan thatësirën më të keqe në 70 vjet.

Ajo vendosi gjithashtu një gjendje të jashtëzakonshme për menaxhimin e situatës në pesë rajone veriore – Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemonte dhe Veneto – duke caktuar një fonde fillestare ndihme prej 36.5 milionë Eurosh.

Dekreti i qeverisë do t’i lejojë autoritetet të shkurtojnë burokracinë dhe të ndërmarrin veprime menjëherë nëse e mendojnë të nevojshme, si për shembull vendosjen e racionimit të ujit për shtëpitë dhe bizneset.

Tv Klan

Lexo gjithashtu
Total
0
Share