Inflacioni thyen rekorde në Evropë

NË MAJ, NIVEL REKORD I INFLACIONI NË EUROZONË – 8.1%

Inflacioni I cmimeve të prodkteve të konsumit në Eurozonë ka rritur nivelin më të lartë. Cmimet në Eurozonë janë rritur për 8.1% në nivel vjetor gjatë Majit, që paraqet record që nga vënia e valutës së përbashkët dhe shumë larg qëllimit të Bankës Qendrore Evropiane prej 2%.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Hendeku mes shkallave më të larta dhe më të ulëta të inflacionit mes 19 vendeve të blokut valuator seriozisht janë rritur. Shkalla lëviz nga Malta me inflacion 5.6% në Maj, deri në Estoni ku inflacioni muajin e kaluar ka mbërritur në 20.1%, që paraqet diferencën prej 14.5%.

Pritet që Banka Qendrore Evropiane t`I rrisë shkallët e interest gjatë javëve në vijim, si rezultat I rritjes së cmimeve të ushqimit dhe energjisë, të nxitura nga kërkesa e mbyllur e konsumatorëve gjatë pandemisë së COVID-19 dhe konfliktit në Ukrainë. /KlanMacedonia/

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share