FIFA: Ndryshim rregullash nga FIFA për Kupën e Botës

Byroja e Këshillit të FIFA-s, e përbërë nga Presidenti i FIFA-s dhe gjashtë presidentët e konfederatës ka trajtuar një sërë temash kryesore, ndër të cilat ishte edhe zgjerimi i listës së lojtarëve në Kampionatin Botëror “Katar 2022”.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Sipas vendimit të kaluar, kombëtaret ishin të lejuara të grumbullojnë vetëm 23 lojtarë në listë për ndeshjet në Katar.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Por, tani me vendimin e ri, FIFA ka bërë të ditur që do t’iu lejohet kombëtareve të grumbullojnë nga 26 lojtarë në skuadër.

Duke pasur parasysh nevojën për të ruajtur fleksibilitet shtesë për shkak të kohës unike të Kupës së Botës 2022 në kalendarin global, si dhe kontekstin më të gjerë të efekteve shkatërruese të shkaktuara nga pandemia COVID-19 në skuadra para dhe gjatë turneve, Byroja e FIFA-s ka marrë këto vendime:

• Numri maksimal i lojtarëve në listën e lëshimit është rritur nga 35 në 55.

• Numri i lojtarëve që do të përfshihen në listën përfundimtare është rritur në të paktën 23 dhe maksimumi 26.

• Dita e fundit e ndeshjes në nivel klubi për 23 deri në 26 lojtarët e nominuar në listën përfundimtare do të jetë 13 nëntor 2022.

• Jo më shumë se 26 persona (deri në 15 zëvendësues dhe 11 zyrtarë të ekipit – njëri nga këta zyrtarë duhet të jetë mjeku i ekipit) do të lejohen të ulen në bankën e ekipit.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share