FFM: Partneritet i ri me UNICEF-in

Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijë (UNICEF) dhe Federata e Futbollit të Maqedonisë kanë bërë një partneritet të ri lidhur me Ditën Botërore të Fëmijëve, me të cilin do të promovojnë rëndësinë e përfshirjes, mosdiskriminimit dhe barazisë së fëmijëve dhe të rinjve në sport dhe lojëra.

Këtë vit, Dita Botërore e Fëmijëve zhvillohet në të njëjtën ditë kur fillon Kupa e Botës, duke krijuar një mundësi unike për të përdorur fuqinë e futbollit që e gjithë bota të bashkohet dhe të kujtojë se kur bëhet fjalë për të drejtat e fëmijëve – mund të ketë vetëm një ekip.

“Pavarësisht se cilin shtet e mbështesim në Kupën e Botës, kur bëhet fjalë për të drejtat e fëmijëve, të gjithë jemi në të njëjtin ekip. Çdo fëmijë meriton të ndihet i sigurt, i mbrojtur dhe i respektuar”, tha përfaqësuesja e UNICEF-it, Patricia DiGiovanni. “Sportet dhe lojërat janë më shumë se argëtim. Për fëmijët, ata krijojnë një ndjenjë përkatësie në një komunitet, një mundësi për të ndarë sukseset ose dështimet e përbashkëta dhe për të mësuar mësime të rëndësishme të jetës për respektin, përfshirjen, bashkëpunimin dhe udhëheqjen.”

“Jemi të kënaqur që këtë vit, me rastin e Ditës Botërore të Fëmijëve, në bashkëpunim me UNICEF-in dhe para fillimit të Kampionatit Botëror të Futbollit, kemi mundësinë të dërgojmë një mesazh të përbashkët për përfshirjen, mosdiskriminimin dhe respektimin e të drejtave të fëmijëve”, tha kryetari i Federatës së Futbollit të Maqedonisë, Muamed Sejdini. “Mesazhi që do të dërgojnë futbollistët tanë është një kujtesë për secilin prej nesh që të respektojmë të drejtat e fëmijëve, t’u japim mundësi të barabarta të gjithë fëmijëve, arsim cilësor dhe gjithëpërfshirës, ​​jetë në një mjedis të shëndetshëm dhe shëndet të mirë mendor. Ne po mundohemi ta bëjmë futbollin një vend shembulli ku do të respektohen të drejtat e fëmijëve dhe do t’u jepen shanse të gjithë fëmijëve, por edhe një platformë nga e cila do të ftojmë aktorë të tjerë në shoqërinë tonë të bëjnë të njëjtën gjë”.

Iniciativa do të përfshijë një fushatë të përbashkët multimediale nën moton “Të gjithë jemi në të njëjtin ekip kur bëhet fjalë për fëmijët” me futbollistë të përfaqësues dhe fëmijë me prejardhje të ndryshme, duke dërguar së bashku mesazhe pozitive për barazinë dhe përfshirjen për çdo fëmijë. Në ditën botërore të fëmijëve, më 20 nëntor, do të zhvillohet një ndeshje miqësore futbolli ndërmjet futbollistëve të përfaqësueses dhe fëmijëve.

Me këtë partneritet, UNICEF dhe FFM synojnë të fillojnë një diskutim publik dhe të rrisin ndërgjegjësimin për të drejtën e lojës së fëmijëve me aftësi të kufizuara, përfshirjen e vajzave në sport, avansimi për të drejtat e të gjithë fëmijëve në sport dhe rëndësinë e sportit dhe lojës për mirëqenien personale dhe elasticiteti i shëndetit mendor tek fëmijët dhe të rinjtë.

Për Ditën Botërore të Fëmijëve

Dita Botërore e Fëmijëve, e mbajtur çdo vit në 20 Nëntor, në përvjetorin e miratimit të Konventës për të Drejtat e Fëmijëve, thekson temat kritike që prekin jetën e fëmijëve dhe mbështet angazhimin social të fëmijëve.

Në vitet e mëparshme, UNICEF-i në Maqedoni organizoi me sukses ngjarje të nivelit të lartë në të cilat fëmijët morën drejtimin në seancat në bashkëpunim me Qeverinë, ministritë kryesore, si dhe kabinetin e Presidentit të Maqedonisë së Veriut.

Këtë vit, duke u mbështetur në emocionet mbarëbotërore që rrethon Kupën e Botës, Dita Botërore e Fëmijëve përqendron vëmendjen e komuniteteve në lojën, sportin dhe të drejtat e fëmijëve

Lexo gjithashtu
Total
0
Share