Fëmijët luajnë me tanket e djegura ruse në Kiev

Dhjetëra automjete ushtarake ruse të shkatërruara janë ekspozuar në bulevardin Khreshchatyk përpara ditës së pavarësisë së Ukrainës më 24 gusht, derisa shumë fëmijë u fotografuan teksa luanin mbi tanket e djegura.

Dita përkon me shënimin e gjashtë muajve që nga pushtimi i Rusisë.

Familjet ukrainase kanë kaluar pranë ekspozitës së frikshme në avenue në qendër të kryeqytetit, shkruan Skynews.

Shumë e panë shfaqjen si një aktakuzë të fortë për pushtimin.

Irina Tupolenko, një studente që jeton në Kiev dhe shkoi për të parë automjetet, tha se kjo ekspozitë ishte e qëlluar.

“Unë besoj se do të fitojmë patjetër dhe në fakt është shumë bukur që bëmë një ekspozitë të tillë sepse vendet patriotike bëhen bashkë dhe duan të nxitojnë në shkoni ndihmoni dhe mbroni. Dhe kur të gjithë ndihmojnë, kjo ngre shumë moralin. Unë mendoj se gjithçka do të jetë mirë”.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share