Blinken u kërkon liderëve në Lindjen e Mesme që të intensifikojnë përpjekjet për një armëpushim të qëndrueshëm në Gaza

Në një zhvillim të fundit, Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, ka bërë thirrje të fuqishme ndërkombëtare për të mbështetur një marrëveshje të re që synon të sjellë një zgjidhje të qëndrueshme për konfliktin në Gaza. Në një deklaratë të dhënë gjatë një vizite në Lindjen e Mesme, Blinken u shpreh se ka arritur një konsensus me partnerët rajonalë për të nxitur një përgjigje pozitive nga Hamas për një propozim të armëpushimit dhe lirimin e të burgosurve.

Në një seri takimesh me udhëheqësit e rajonit, Blinken ka theksuar rëndësinë e një përgjigjeje të shpejtë dhe konstruktive nga Hamas, duke u shprehur se një marrëveshje e tillë do të ishte në interesin më të mirë të të gjithë palëve të përfshira. Ai ka vënë në dukje se propozimi, i cili është miratuar nga qeveria izraelite dhe organizatat ndërkombëtare, ofron një mundësi të rrallë për të ndërtuar një paqe të qëndrueshme në rajon.

Ndërsa detajet e plota të propozimit mbeten ende konfidenciale, Blinken ka bërë të qartë se ky është një moment vendimtar për të ardhmen e Gazës dhe të gjithë Lindjes së Mesme. Me mbështetjen e Shteteve të Bashkuara dhe partnerëve të tjerë, presioni është tani mbi Hamasin për të dhënë një përgjigje që do të çojë në një zgjidhje paqësore dhe të qëndrueshme.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share