Aksionet europiane regjistrojnë javën më të keqe të vitit!

Aksionet europiane përmbyllën një javë të trazuar me një seancë negative të premten, pavarësisht njoftimeve se Credit Suisse dhe First Republic Bank do të merrnin ndihmë financiare të krijuar për të parandaluar një krizë në sektorin bankar.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Indeksi pan-europian Stoxx 600 u mbyll 1.26% më i ulët, duke çuar humbjet për javën në 3.9% sipas të dhënave të Eikon, performanca e tyre më e keqe që nga shtatori 2022. Bankat kryesuan humbjet me një rënie prej 2.6%, të ndjekura nga shërbimet financiare, me rënie 2.1%.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Kjo vjen pasi stoqet bankare europiane u rikuperuan gjatë sesionit të mëparshëm, me Credit Suisse që përmbysi rënien dramatike të çmimit të aksionit të së mërkurës prej 24% për ta mbyllur seancën 18.8% më lart.

Megjithatë, aksionet e Credit Suisse u kthyen në një pjerrësi rënëse të premten dhe përfunduan me 8% më të ulëta. Aksionet ranë 25.5%, sipas të dhënave të Eikon, performanca e tyre më e keqe javore që nga 13 marsi 2020.

“Nëse depozituesit janë të siguruar mjaftueshëm për të frenuar flukset dalëse gjatë ditëve të ardhshme është një pyetje kyçe, sipas mendimit tonë,” tha Frédérique Carrier, kreu i strategjisë së investimeve për RBC Wealth Management.

“Ndërsa tregjet janë të lehtësuar nga ndërhyrja e bankës qendrore zvicerane, ndjenja do të mbetet shumë e brishtë, veçanërisht pasi investitorët ka të ngjarë të shqetësohen për ndikimin eventual ekonomik të shtrëngimit të politikës monetare agresive nga Banka Qendrore Europiane.”

Të enjten në SHBA, një grup institucionesh financiare ranë dakord të depozitonin 30 miliardë dollarë në First Republic Bank, e cila pa çmimin e aksionit të saj të rrëshqitur gjatë ditëve të fundit, në atë që synohet të jetë një shenjë besimi në sistemin bankar.

Tregjet e Azisë-Paqësorit u mbyllën më lart të premten në përgjigje të premtimit të depozitave të Bankës së Parë të Republikës, ndërsa stoqet e SHBA ishin më të ulëta të premten në mëngjes.

SCAN

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share