Zvicra miraton ndalimin e mbulesës së plotë të fytyrës si burka dhe vendos gjoba për shkelësit

Parlamenti  zviceran votoi të mërkurën për të dhënë miratimin përfundimtar legjislativ për ndalimin e mbulesës së fytyrës, siç janë burkat e veshura nga disa gra myslimane.

Këshilli Kombëtar votoi 151-29 për legjislacionin, i cili tashmë ishte miratuar nga Dhoma e Lartë.

Vendimi vjen pas një referendumi mbarëkombëtar dy vjet më parë, në të cilin votuesit zviceranë miratuan ngushtë ndalimin e nikabeve, të cilat lënë të çara për sytë, dhe burkat, si dhe maskat e skive dhe bandat që vishen nga disa protestues.

Me votimin e Dhomës së Ulët, parlamenti e forcoi ndalimin në ligjin federal dhe vendosi një gjobë deri në 1,000 euro  për shkelësit.

Masa ndalon mbulimin e hundës, gojës dhe syve si në hapësirat publike ashtu edhe në ndërtesat private të aksesueshme për publikun, megjithëse lejon disa përjashtime.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share