Von der Leyen shkroi në Twitter në maqedonisht: Gjuha maqedone në të njejtin nivel me 24 gjuhët e BE-së

Marrëveshja për menaxhim kufitar dhe bashkëpunim në mes Agjencisë Evropiane për kontroll kufitar dhe detar – FRONTEKS dhe Maqedonisë së Veriut, e cila u nënshkrua mbrëmë në Shkup është dokumenti i parë zyrtar në mes Brukselit dhe Shkupit, pas vendimit për fillimin e negociatave aderuese, e nënshkruar në gjuhën maqedonase.

Vetë Von der Leyen ka mbështetur Marrëveshjen e arritur e gjithë këtë e ka shprehur nëpërmjet një postitmi në Twitter në gjuhën maqedonase e që ka tërhequr vëmendje të madhe e mbi të gjitha ka marrë një numër të madh reagimesh pozitive.

“Kontrata me Frontex që po nënshkruajmë sot është e rëndësishme. Jo vetëm sepse forcon bashkëpunimin tonë në fushën e migracionit. Por sepse është përkthyer në gjuhën maqedonase. Në të njëjtin nivel me të 24 gjuhët e BE-së”, njoftoi Von der Leyen me një video të nënshkrimit të marrëveshjes.

/KlanMacedonia/

Lexo gjithashtu
Total
0
Share