UEFA kërkon falje për incidentet në finalen e Ligës së Kampionëve

UEFA ka kërkuar falje për incidentet në finalen e Ligës së Kampionëve të vitit 2022, pasi tifozët e Real Madrid dhe Liverpool pësuan probleme me hyrjen në stadium dhe kur u larguan nga terreni.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Akuzat janë përhapur gjatë javës së kaluar, me shumë të ardhura nga qeveria franceze, ndërsa UEFA kishte heshtur.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Por, tani organi drejtues i kontinentit të vjetër ka shpjeguar se do të ketë një hetim të plotë.

Deklarata e plotë e UEFA-s për incidentet e finales së Ligës së Kampionëve:

“UEFA dëshiron t’u kërkojë sinqerisht falje të gjithë spektatorëve që u desh të përjetonin ose dëshmonin ngjarje të frikshme dhe shqetësuese në përgatitjen e finales së Ligës së Kampionëve të UEFA-s në Stade de France më 28 maj 2022 në Paris, në një natë që duhej të ishte një festimi i futbollit të klubeve evropiane”, nis deklarata, e cila u publikua të premten.

“Asnjë tifoz futbolli nuk duhet të vihet në atë situatë dhe nuk duhet të ndodhë më.

“Për këtë qëllim, menjëherë pas ngjarjeve, UEFA urdhëroi një Rishikim të Pavarur për të identifikuar mangësitë dhe përgjegjësitë e të gjitha subjekteve të përfshira në organizimin e finales dhe sot ka publikuar Termat e Referencës për këtë rishikim.

“Rishikimi i Pavarur, i cili do të udhëhiqet nga Dr. Tiago Brandao Rodrigues nga Portugalia, synon të kuptojë se çfarë ndodhi në përgatitjen e finales dhe të përcaktojë se cilat mësime duhet të mirren për të siguruar që nuk do të përsëriten veprimet dhe ngjarjet e asaj dite.

“Rishikimi do të kërkojë të krijojë një pamje të plotë dhe një plan kohor të asaj që ndodhi gjatë ditës, si brenda stadiumit ashtu edhe në zonat përreth, duke përfshirë ekzaminimin e flukseve të spektatorëve në stadium nëpërmjet pikave të ndryshme të hyrjes.

“Do të shqyrtojë gjithashtu të gjitha planet përkatëse operative që lidhen me sigurinë, lëvizshmërinë, biletat, si dhe të tjera sipas gjykimit të kryetarit të Rishikimit, dhe do të shqyrtojë planifikimin dhe gatishmërinë e subjekteve të përfshira për organizimin e finales, duke përfshirë në vende të tjera si pikat e takimit të tifozëve të Liverpool dhe Real Madrid.

“Rishikimi i Pavarur synon të identifikojë çdo çështje apo boshllëk në zbatimin dhe drejtimin e operacioneve dhe të vlerësojë rolet dhe përgjegjësitë e të gjitha subjekteve të përfshira dhe përshtatshmërinë e reagimit të tyre ndaj ngjarjeve, në mënyrë që të bëjë rekomandime për praktikat më të mira për të ardhmen për UEFA dhe palët përkatëse të interesit.

“Rishikimi do të angazhohet me UEFA-n dhe të gjitha palët përkatëse të interesuara, duke përfshirë, por pa u kufizuar në, grupet e tifozëve duke përfshirë Mbështetësit e Futbollit në Evropë, si dhe ato të dy klubeve finaliste; vetë klubet finaliste; spektatorët e përgjithshëm; Federata Franceze e Futbollit; Policia. dhe autoritetet e tjera publike kombëtare dhe lokale, dhe operatori i stadiumit.

“Informacione të mëtejshme se si palët përkatëse mund të dorëzojnë dëshmitë e tyre (përmes një adrese emaili të dedikuar ose një pyetësori online) do të komunikohen së shpejti.

“Gjetjet e Rishikimit, konkluzionet dhe rekomandimet do të përcaktohen në detaje në Raport dhe do të jenë ato të Dr. Tiago Brandao Rodrigues dhe ekspertëve që do ta mbështesin atë. Rishikimi do të fillojë menjëherë dhe duhet të përfundojë brenda afatit më të shkurtër.

“Pasi të përfundojë, Raporti do të publikohet nga UEFA në www.uefa.com në interes të transparencës”.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share