Twitter largon 90 për qind të punëtorëve në Indi

Twitter, kompania e medias sociale e blerë nga shefi ekzekutiv i gjigantëve amerikanë Tesla dhe SpaceX, Elon Musk, pushoi nga puna 90 për qind të punëtorëve të saj në Indi gjatë fundjavës.

Sipas një lajmi të The Straits Times, Twitter, i cili ka më shumë se 200 punonjës në Indi, ka pushuar nga puna shumicën e tyre.

Ndërsa 90 për qind e punonjësve në zyrat në New Delhi, Mumbai dhe Bengaluru u pushuan nga puna, 70 për qind e këtyre njerëzve ishin në ekipin teknik.

Përveç kësaj, gjithashtu u pushuan disa punonjës në njësitë e marketingut, politikave publike dhe komunikimit të korporatave.

Menaxhmenti i Twitter-it u kishte dërguar email punonjësve të tij se pushimet nga puna do të fillonin më 4 nëntor.

“Në përpjekje për ta vendosur Twitter-in në një rrugë të shëndetshme, ne do të kalojmë në një periudhë të vështirë të premten për të reduktuar fuqinë tonë punëtore globale”, thuhej në email.

Lajmi se 7.500 punonjësit e kompanisë do të pushohen nga puna ishte shfaqur më parë në media pasi Musk bleu Twitter-in për 44 miliardë dollarë.

Pas përfundimit të procesit të blerjes, Musk fillimisht shkarkoi shefin ekzekutiv të Twitter-it, Parag Agrawal, shefin financiar Ned Segal, menaxheren e lartë ligjore dhe të politikave Vijaya Gadde dhe këshilltarin e përgjithshëm Sean Edgett.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share