Thaçi: Optimist se do të kalojnë ndryshimet kushtetuese

MBRENDA 5 – 6 MUAJVE DO TË SIGUROHET SHUMICA DHE TË KALOJNË NDRYSHIMET KUSHTETUESE

Tema kryesore ishte kjo ndryshimet kushtetuese të cilët na presin. Procedura e ndryshimeve kushtetuese mund të shkoj 5-6 muaj. Partitë paralmentare ishin se duhet të ndodhin ndryshimet kushtetuese. Jam optimist se do të kalojnë ndryshimet kushtetuese dhe duhen 2/3 për këto ndryshime.

Nuk mund të në takimin e parë të luajm me numra. Lideri i opozitës maqedonase nuk ishte i vetëdijshëm se çka ndodh. Ai u bë pjesë e procesit, pavarësisht qëndrimeve të tij dhe partisë së tij që janë kundër.

Ai sot u bë pjesë e ndryshimeve kushtetuese. Ju në demokraci mund të jeni gjithmonë kundër, por duhet të jeni pjesë e procesit. Ky është kuptimi themeltar i demokracisë. Me ndihmën e ndërkombëtarëve mbrenda 5 – 6 muajve do të sigurohet shumica dho të kalojnë ndryshimet kushteuese. /KlanMacedonia/

Lexo gjithashtu
Total
0
Share