Të ardhurat e buxhetit rus nga nafta dhe gazi janë rritur me 70 për qind nga viti i kaluar

Në periudhën gjashtëmujore nga janari në qershor, të ardhurat e buxhetit rus nga nafta dhe gazi kanë shënuar një rritje të ndjeshme. Sipas njoftimit të Ministrit të Financave të Rusisë, këto të ardhura u rritën me 68.5% krahasuar me vitin e kaluar, arritën vlerën prej 5.7 trilion rubla (rreth 59.8 miliardë euro).

Kjo rritje është kryesisht pasojë e rritjes së çmimit të naftës ruse në tregjet ndërkombëtare. Në të njëjtën kohë, të ardhurat buxhetore të Rusisë që nuk vijnë nga nafta dhe gazi gjithashtu kanë shënuar një rritje të fortë, me 26.6% krahasuar me vitin e kaluar, arritëm vlerën prej 11.4 trilion rubla (rreth 119.7 miliardë euro).

Ministria e Financave thekson se taksat e transaksionit, përfshirë TVSH-në, janë rritur me 17.6% në periudhën janar-qershor, duke tejkaluar nivelin e planifikuar.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share