Sot është Dita Botërore e Kursimeve

Dita Botërore e Kursimeve, ngjarje e cila shënohet me 31 tetor, kërkon të promovojë virtytin e shpenzimeve të mençura, si dhe kursimin e parave në banka, në vend të mbajtjes së tyre në shtëpi dhe jashtë ekonomisë, sipas Bankës Botërore të Kursimeve dhe Institutit të Bankave me Pakicë.

Është gjithashtu një ditë për të njohur ndikimin që kanë kursimet në ekonominë globale.

Ekspertët financiarë thonë se duhet të keni të kursyera të paktën aq para sa të mbuloni 6 muaj shpenzime.

Sipas tyre, duke kursyer kaq para, nuk do të keni shqetësimin e vazhdueshëm nëse mund të mbeteni pa punë.

Statistikat e fundit tregojnë se 51 për qind e amerikanëve kanë më pak se tre muaj kursime urgjente në llogarinë e tyre dhe rreth 25 për qind e të anketuarve nuk kanë fare kursime të tilla.

Një arsye për këtë është se shumë njerëz jetojnë nga pagesa në rrogë dhe pasi të paguhen shpenzimet e tyre mujore, ata nuk kanë asgjë shtesë për kursime.

Dita Botërore e Kursimeve u shënua më 31 tetor 1924, gjatë Kongresit të parë Ndërkombëtar të Bankës së Kursimeve (Shoqëria Botërore e Bankave të Kursimeve) në Milano të Italisë.

Pas Luftës së Dytë Botërore, Dita Botërore e Kursimeve vazhdoi dhe arriti kulmin e popullaritetit midis viteve 1955 dhe 1970.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share