Siljanovska Davkova do ta dorëzojë mandatin për formimin e Qeverisë së re

Presidentja Gordana Siljanovska-Davkova në mesditë në vilën Vodno, do ta jep mandatin për formimin e qeverisë së re kryetarit të VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, i cili pas zgjedhjeve të 8 majit siguroi shumicën parlamentare me koalicionin VLEN dhe Lëvizjen ZNAM, që u konfirmua gjatë zgjedhjes së Afrim Gashit për kryetar të Kuvendit.

Kabineti i ri qeveritar është dizajnuar me riorganizim të resoreve dhe dje OBRM-PDUKM ka dorëzuar në Kuvend propozimin për amendamente ligjore të cilat tashmë janë dorëzuar në seancën e paraparë për nesër.

Sipas Mickoskit, negociatat për qeverinë tashmë kanë përfunduar në pjesën e formimit të dikastereve qeveritare dhe në pjesën e skalonit të tretë.

“Pres që ta dorëzoj përbërjen e anëtarëve të qeverisë së ardhshme e cila do të votohet para afatit të përcaktuar sipas ligjit dhe Kushtetutës”, tha Mickoski në Kuvend pas dorëzimit të amendamenteve të Ligjit për organizimin e punës së organeve të administratës shtetërore.
“Kemi premtuar shtet funksional dhe ligjor, një qeveri efikase që do të zbatojë reformat. Thelbi i besimit të madh nga qytetarët janë politikat që duhet të zbatojë qeveria e ardhshme për të pasur shtet ligjor, për të mos pasur qytetarë të rendit të dytë, për të forcuar ekonominë, që nxënësit të kenë tekste shkollore në fillim të vitit. vit, që shëndetësia të ketë kushte, subvencionet për fermerët janë ato që premtuam në program. Për realizimin e gjithë kësaj është e nevojshme të miratohen ndryshimet dhe riorganizimi i dikastereve të Qeverisë”, tha Mickoski.

Afati 20 ditor për formimin e qeverisë skadon më 25 qershor. Që Qeveria të votohet, kërkohet shumicë prej të paktën 61 deputetësh nga Kuvendi 120 anëtarësh.

 

Lexo gjithashtu
Total
0
Share