Shemsi Sallai nga Anti-Korrupsioni: Korrupsioni në Ballkan, pjesë e mentalitetit të shoqërisë

Në shëndetësi apo vetëqeverijse lokale qytetarëve u kërkohet vlerë e caktuar monetare, në shuma të caktuara për t’iu kryer ndonjë punë e caktuar. Kjo sipas anëtarit të Komisionit për Antikorrupsion, Shemsi Sallai, paraqet pjesën më të ndjeshme të korrupsionit sepse prek çdo qytetar dhe kjo është shndërruar, sips tij, në mentalitet për vendet e Ballkanit.

“Qytetarët çdokund duhet të japin diçka. Është mentalitet i qytetarëve në Ballkan se nëse nuk japin diçka nuk i kryhet puna në kohë. Ti mund të japësh me qejf e vullnet për ndonjë shërbim, por kur kjo përsëritet vazhdimisht atëherë shndërrohet në nevojë”, deklaroi Sallai në emisionin Klan Debat me gazetaren Xhumadije Ibraimi./KlanMacedonia

Lexo gjithashtu
Total
0
Share