SHBA dhe Franca кërkojnë hetim të pavarur për incidentin në Gaza

Në një zhvillim të fundit, zyrtarët e lartë të SHBA-së dhe Francës kanë bërë thirrje për një hetim të pavarur në lidhje me një sulm tragjik në Gaza, ku humbën jetën shtatë punonjës humanitarë. Në një deklaratë të përbashkët, Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, dhe Ministri i Jashtëm francez, Stéphane Séjourné, shprehën nevojën për transparencë dhe drejtësi në lidhje me ngjarjen e rëndë.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Blinken theksoi rëndësinë e mbrojtjes së civilëve dhe punonjësve të ndihmës në konfliktet e armatosura, duke përmendur veçanërisht punën e palodhshme të organizatave humanitare që operojnë në zona të rrezikuara. Ai përmendi punën e Kuzhinës Qendrore Botërore dhe kontributin e saj të çmuar në sigurimin e ushqimit për të prekurit nga konflikti.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Séjourné, nga ana e tij, dënoi sulmin dhe theksoi se mbrojtja e personelit humanitar është një detyrim moral dhe ligjor. Ai shtoi se bashkësia ndërkombëtare duhet të angazhohet për të garantuar sigurinë e atyre që rrezikojnë jetët e tyre për të ndihmuar të tjerët.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share