Shallenberg: konfiromon “non –paperin” austriak

“TË NDODH SA MË PARË LIBERALIZIMI I VIZAVE”

Austria konfimon dokumentin e publikuar ditë më parë në media ndërkombëtare ku zbulohet plani austriak se si mund të integrohen vendet e Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Europian.

Ministri Federal për Çështjet Evropiane dhe Ndërkombëtare të Austrisë, Alexander Schallenberg, gjatë qëndrimit në Prishtinë kur është pyetur për ekzistimin e këtij dokumenti ka thënë se tashmë ai është dorëzuar te palët ndërmjet ambasadorit në Kosovë.

ALEXANDER SCHALLENBERG – MINISTËR I FEDERAJ PËR CËSHTJE EUROPIANE I AUSTRISË
Idea e kësaj shkrese, këtij dokumenti është që casja e austrisë se si mund ta jetësoj këtë proces të anëtarësimit. Pra ne nisemi nga shabllonet e vjetra që parasheh anëtarësimin e plotë. Ne gjatë procesit të anëtarësimit mund të bëjmë hapa konkret që njerëzit të kuptojnë dhe të jetë e vetëdijshme që mund të bëhet për anëtarësim të plotë si në fushën e energjisë, hulumtimit, komunikacionit, të ketë pavarësi në fushën e sundimit të ligjit, të ketë zbatueshmëri që pastaj në këto fusha të fillojmë këto shtete ti trajtojmë si anëtarë të plotë. dhe ti përfshijmë në organe të ndryshme. Nuk do të ketë nevojë për ndryshim kontratash por bëhet fjalë për vullnet politik. Po në fushën e hulumtimit  dy tre shtete mund të trajtohen sikur të ishin anëtare të plota dhe do të kenë edhe casje pastaj në fonde dhe mjete të ndryshme. medoj që me këtë premtimin tonë mund ta bëjmë të zbatueshëm, ka deklaruar Alexandar Schallenberg, ministër për Çështje Europiane i Austrisë./KlanMacedonia/

 

Lexo gjithashtu
Total
0
Share