Serie A, masa për kursimin e energjisë

General view of deserted stands at the Luigi Ferraris stadium due to the containment measures taken following the ongoing COVID-19 Coronavirus pandemic, ahead of the Italian Serie A local derby match, Genoa CFC vs UC Sampdoria at Luigi Ferraris stadium in Genoa, Italy, 03 March 2021. ANSA/LUCA ZENNARO

Projektorët në stadiume, me orar të kufizuar

Presidenti i Lega Serie A, Lorenzo Casini, njoftoi zbatimin e një sërë nismash, që synojnë të japin një kontribut në situatën e ndërlikuar të emergjencës energjetike. Duke nisur nga java e pestë e kampionatit, do të ulet koha e ndezjes së projektorëve në stadiume, me maksimum katër orë shfrytëzim.

Për sfidat që do të nisin nga ora 12:30 deri në 18, momenti i ndezjes së plotë, i nevojshëm për kalibrimin e instrumenteve që mbështesin drejtimin e garës VAR dhe Goal Line Technology është reduktuar nga 90 në 60 minuta. Në këtë mënyrë do të ketë një ulje të kohës së ndriçimit me rreth 25%.

Po merren në konsideratë edhe zgjidhje të tjera për eficencën e energjisë në stadiume si kalimi në LED për të gjitha sistemet ose instalimi i paneleve fotovoltaike, si dhe për të optimizuar konsumin e ngrohjes së fushave të lojës në gjatë stinës së dimrit.

Tv Klan

Lexo gjithashtu
Total
0
Share