Scholz mbështet dëbimin e kriminelëve të dhunshëm nga Siria dhe Afganistani

Në një debat të ashpër, Kancelari gjerman Olaf Scholz ka shprehur mbështetjen e tij për dëbimin e kriminelëve të dhunshëm të lindur nga jashtë vendit, pavarësisht prej origjinës së tyre, duke përfshirë edhe Sirinë dhe Afganistanin. Kjo deklaratë vjen pas një incidenti tragjik ku një azilkërkues afgan dyshohet se vrau një oficer policie në një tubim politik.

Scholz theksoi se kriminelët e tillë duhet të deportohen, edhe nëse vijnë nga vende të konfliktuara si Siria dhe Afganistani. Ai gjithashtu paralajmëroi kundër përdorimit të ngjarjeve të tilla për të nxitur ksenofobinë, duke theksuar se çdo person në Gjermani duhet të jetë në gjendje të jetojë pa frikë nga të tjerët.

Në përpjekje për të adresuar këtë çështje, ministria e brendshme federale po punon për “mjete ligjore dhe praktikisht të realizueshme” për të kthyer njerëzit e dënuar për krime në Afganistan. Ndërkohë, koalicioni trepalësh i Scholz është në tension, ndërsa partitë përpiqen të fitojnë mbështetje në zgjedhjet e Parlamentit Evropian.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share