Sanduiçi më i shtrenjtë në botë: Kushton 214 dollarë dhe është i mbuluar me ar!

Disa Rekorde Botërore Guinness kërkojnë vetëm: shumë djathë, shumë gjalpë dhe pak ar. Që nga viti 2014, Serendipity3 i Nju Jorkut ka shpallur Rekordin Botëror Guinness për sanduiçin më të shtrenjtë në botë: me djathë të pjekur në skarë që kushton 214 dollarë.

Porositë për “Djathin e pjekur në skarë” me çmim të lartë normalisht duhet të bëhen 48 orë përpara, por këtë të mërkurë Serendipity3 do t’i shërbejë rekordit të tij gjatë gjithë ditës. Sanduiçi shërbehet në bukë franceze të bërë sipas porosisë, e cila është bërë me shampanjë Dom Perignon dhe ka sipër ar të ngrënshëm.

Çdo sanduiç merr afërsisht gjysmë kile djathë të rrallë caciocavallo podolico, i cili shitet për më shumë se 50 dollarë për kile. Kjo për shkak se ka vetëm 25 mijë lopë, qumështi i të cilave përdoret për të bërë këtë djathë dhe ato prodhojnë qumësht vetëm dy muaj në vit.

Buka lyhet me gjalpë tartufi të bardhë dhe t me vaj tartufi të bardhë i cili ka copëza ari të përziera në të përpara se të piqet. Kur sanduiçi është gati për t’u servirur, pritet në mënyrë diagonale dhe secila gjysmë merr një shtresë ari të ngrënshëm në seksionin e tij tërthor.

Por nuk mbaron me kaq. Në vend të supës me domate, sanduiçi shërbehet me një krem domate me karavidhe të Afrikës së Jugut për ta ngjyer. A është i nevojshëm ky nivel dekadence? Aspak. A është i mirë? Absolutisht.

Fleta e arit nuk shton asgjë për sa i përket shijes, por është një risi argëtuese, e tepërt në një restorant ku çdo gjë, nga menyja deri te dekori është e tepërt. Buka është gjithashtu e mrekullueshme, por është vetë djathi që është ylli i shfaqjes.

Caciocavallo podolico ka shije të ngjashme me bashkimin e parmixhanos dhe manchegon, por shkrihet si një djathë muster. Por megjithatë, janë shumë para për një djathë të pjekur në skarë.

A mund të justifikohet shpenzimi i 214 dollarëve për një ushqim që mund ta bënit në shtëpi për më pak se një të dhjetën e çmimit? Ndoshta shumica e njerëzve nuk do të bindeshin të përgjigjeshin me po vetëm për një sasi fletë ari në të.

Por për dikë me shumë të ardhura të disponueshme që dëshiron të provojë një sanduiç të veçantë, djathi i pjekur në skarë që mban rekordin botëror Guinness ndoshta është i vështirë për t’i rezistuar.

/ SCAN

Lexo gjithashtu
Total
0
Share