Rusia përballë nevojës për sigurimin e municioneve në luftën ndaj Ukrainë

Rusia po përballet me sfida të mëdha në sigurimin e municioneve për luftën e saj në Ukrainë, sipas zyrtarëve perëndimorë, është shprehur një zëdhënës i NATO-s për Reuters. Rusia po përpiqet të nisë një ofensivë të madhe, por mungesa e municioneve dhe trupave po e pengon këtë qëllim.

Ndërkohë, Ukraina po përmirëson mbrojtjen e saj dhe pritet të intensifikojë operacionet sulmuese kur kushtet e motit lejojnë. Kryeqyteti i Ukrainës, Kyiv, është nën presion, por zyrtari i NATO-s vlerëson se Rusia do të jetë në gjendje të mbështesë ekonominë e luftës për tre deri në katër vjet të tjera.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share