Rritet numri i raportimeve për vjedhje të drunjve në Radovish

Përpjekjet për të vjedhur dru po shtohen në rajonin e Radovishit. Ky fenomen është veçanërisht i theksuar në tre muajt e fundit, ku numri i personave që kryejnë prerje të paligjshme, si dhe transportin dhe shitjen e druve është dyfish më i madh në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Sipas të dhënave të policisë, vetëm në muajt gusht, shtator dhe tetor të këtij viti janë kryer 24 kontrolle në të cilat janë sekuestruar afro 65 metra kub dru dhe disa automjete me të cilat janë transportuar.

“Në periudhën gusht, shtator dhe tetor 2022, Sektori i Punëve të Brendshme të Radovishit ka shënuar rritje të efikasitetit në zbulimin e personave që kryejnë prerje të paligjshme, transport dhe shitje të druve.

Në periudhën e specifikuar janë kryer 24 aktivitete të tilla, gjatë të cilave personave me banim në komunë janë konfiskuar 64,6 m/3 dru zjarri pa dokumentacion përkatës, 6 automjete motorike për pasagjerë, 5 parzmore, 2 traktorë, 1 automjet mallrash dhe një rimorkio të Radovishit dhe Konçes për veturë të udhëtarëve, thotë Aleksandra Trajanov, zëdhënëse e SPB Strumicë.

Se vjedhjet e druve të zjarrit janë në rritje e konfirmon edhe policia pyjore, e cila në tre muajt e fundit ka paraqitur 28 kërkesa për kundërvajtje dhe një kallëzim penal. Disa nga drunjtë që ishin objekt i prerjes së paligjshme janë zbuluar gjatë kontrolleve të bëra në zonën pyjore, por ka pasur edhe raste kur hajdutët e drurit janë kapur duke ua shitur masën drusore personave fizik.

Policia pyjore apelon qytetarët që të kenë kujdes në blerjen e druve të zjarrit dhe t’i sigurojnë nga furnitorët e ligjshëm, në të kundërt nëse nuk kanë dokumentacionin e duhur mund të mbeten pa dru dhe pa paratë e paguara për të.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share