Rafah përjeton zbrazje të madhe: Numri i banorëve bie nën 100,000

Në një zhvillim të fundit në Rafah, një zonë që dikur ishte konsideruar si një strehë e sigurt në Gaza, raportohet një largim masiv i popullsisë. Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Ndihmë dhe Punë (UNRWA) ka konfirmuar se numri i banorëve në Rafah ka rënë nën shifrën e 100,000, duke lënë qytetin pothuajse të zbrazët.

Ndërsa më parë Rafah ishte një vendndodhje e preferuar për të zhvendosurit, tani shumica e tyre kanë braktisur zonën. Në raportin e fundit të UNRWA-së, thuhet se rreth 1.7 milion njerëz janë të zhvendosur në të gjithë rajonin, me disa familje që kanë ndërruar vendbanime disa herë. Situata e vështirë ka bërë që të gjitha strehimoret e UNRWA-së në Rafah të lirohen, duke shtuar në pasigurinë e përgjithshme të zonës.

Ky largim masiv vjen si pasojë e vazhdimësisë së tensioneve dhe pasigurisë në rajon, duke detyruar banorët të kërkojnë refugjat në vende të tjera më të sigurta. Situata në Rafah mbetet e paqartë, ndërsa komuniteti ndërkombëtar vëzhgon me shqetësim zhvillimet e fundit.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share