Prej sot pagesa e ndihmave sociale në RMV

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale në Maqedoninë e Veriut bën të ditur se prej sot qytetarët mund të tërheqin ndihmat sociale dhe asistencat e tjera sociale nëpër bankomate dhe sportelet bankare.

Ministri bën me dije se sot ka filluar pagesa e të drejtave sociale, të fëmijëve dhe mbrojtjes civile për muajin qershor 2022.

Përdoruesit e të drejtave monetare që zotërojnë një kartë debiti do të mund të tërheqin para në bankomatet e bankave, të përdorin fondet për pagesa pa para në rrjetin e shitjeve ose përmes bankingut elektronik dhe celular nga dita e sotme, 4 korrik 2022.

Për të shmangur bllokimet para dhe në banka gjatë pagesës së të drejtave, për përdoruesit që nuk përdorin karta, pagesa do të kryhet në 2 grupe në të gjitha degët dhe degët e hapura të bankave, në përputhje me orarin e përcaktuar në rend alfabetik, sipas shkronjës së parë të mbiemrit.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share