PE miraton raportin për t’i dhënë Ukrainës statusin e vendit kandidat

Parlamenti Europian ka miratuar rezolutën për t’i dhënë Ukrainës statusin e vendit kandidat për në Bashkimin Europian.

529 vota ishin në favor të Ukrainës, 45 kundër dhe 14 vota ishin abstenim.

Raporti i KE-së rekomandon që Ukrainës dhe Moldavisë t’u jepet menjëherë statusi i vendit kandidat për në BE. Shkak për këtë vendim është bërë lufta e Rusisë në Ukrainë. /tvklan.al

Lexo gjithashtu
Total
0
Share