Parashtrohen 17 lista për deputetë për zgjedhjet parlamentare

Shkup, 3 prill 2024 (MIA) – Në Komisionin Shtetëror të Zgjedhjeve, me përfundim më datë 2 prill 2024, deri në orën 24 janë parashtruar gjithsej 17 lista kandidatësh për deputetë për Zgjedhjet për deputetë në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut që do të mbahen më 8 maj 2024.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Siç bënë të ditur nga KSHZ, lista të kandidatëve për deputetë për zgjedhjet parlamentare në maj, kanë parashtruar:

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

LSDM (Koalicioni për Ardhmëri Europiane)– për NJZ1, NJZ 2, NJZ 3, NJZ 4, NJZ 5, NJZ 6
VMRO- DPMNE (Koalicioni Maqedonia Jote)-për NJZ 1, NJZ 2, NJZ 3, NJZ 4, NJZ 5, NJZ 6
ZNAM – për NJZ 1, NJZ 2, NJZ 3, NJZ 4, NJZ 5, NJZ 6
RODINA- për NJZ 1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
AVAJA- për NJZ 3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
PARTIA E PUNËTORËVE – për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
PARTIA JOTE- për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4
GROM – për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
EPOKA MAQEDONASE SOVRANI I TRETË – për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
BDI (Koalicioni për Frontin Europian) për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
DEMOKRATËT- për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
MAQEDONIA E VETME- për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
Grup i zgjedhësve GJYLA ÇELIKU- për NJZ 6
Koalicioni VLEN – për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
E MAJTA – për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
E DJATHTA – për NJZ1, NJZ2, NJZ3, NJZ4, NJZ5, NJZ6
ALTERNATIVA E RE – për NJZ 1,NJZ 2, NJZ3, NJZ4

“KSHZ, pas pranimit të listës së kandidatëve përcakton nëse lista është parashtruar në afatin e përcaktuar dhe nëse është përgatitur në pajtim me dispozitat e Kodit Zgjedhor. Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve kontrollon nëse kandidatët për deputetë i plotësojnë kushtet e parapara në Kushtetutën dhe nenin 7 paragrafët (2), (3) dhe (4) të Kodit Zgjedhor, nëpërmjet kontrollimit të të dhënave në regjistrat dhe evidencat përkatëse të institucioneve kompetente”, bëhet e ditur në kumtesë.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share