Në tremujorin e parë të këtij viti, shkalla e vendeve të lira të punës në RMV është 1.75 %

Sipas të dhënave të Entit shtetëror të statistikës, në tremujorin e parë të vitit 2022, shkalla e vendeve të lira të punës është 1.75 %.

Shkallë më të lartë të vendeve të lira të punës ka prej 4.18 % në sektorin I – Akomodimi dhe shërbimi ushqimor, ndërsa shkallën më të ulët e ka sektori D – Furnizimi me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar, që është 0.25 %.

Subjektet afariste me numër të punësuarish nga 3 deri 9 kanë shkallë më të lartë të vendeve të lira të punës, që shënon 2.45 %.

Rajoni i Vardarit ka shkallën më të lartë të vendeve të lira të punës, që shënon 2.25 %.

Numër më të madh të vendeve të lira të punës, respektivisht 2 712, ka në grupin e pestë të profesioneve – Punëtorë në veprimtari shërbimesh dhe shitjesh./Klan<macedonia/

Lexo gjithashtu
Total
0
Share