NASA shpërndan fotografitë e liqenit të Ohrit dhe Prespës, kategorizohen si liqenet më të vjetër në Evropë

Administrata Kombëtare e Aeronautikës dhe Hapësirës NASA ka shpërndarë sot një foto të liqenit të Ohrit dhe Liqenit të Prespës në profilin e saj në Facebook, të cilët thuhet se janë në mesin e liqeneve më të vjetër në Evropë.

“Liqeni i Ohrit dhe Liqeni i Prespës, dy nga liqenet më të vjetër në Evropë, ndodhen në një zonë malore përgjatë kufijve të Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë dhe Greqisë.

Liqenet ekzistojnë për të paktën 1 milion vjet, ndodhta edhe më gjatë.

Imazhi Operacional Tokësor-2 (OLI-2) i Landsat 9 kapi këtë imazh me ngjyra natyrale të liqeneve më 19 gusht 2022.

Ohri është më i madhi dhe më i thelli nga të dy, me një thellësi mesatare prej 155 metrash. Prespa ka një thellësi mesatare prej 14 metrash”, shkruan NASA.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share