Nasa ka publikuar fotot e dy asteroidëve të mëdhenj që kaluan pranë Tokës

Javën e kaluar, dy asteroidë të mëdhenj kaluan pranë Tokës, duke shkaktuar interes te shkencëtarët. Asteroidi 2011 UL21 u zbulua të kishte një satelit të vogël, ndërsa asteroidi 2024 MK ndryshoi orbitën e tij pasi kaloi afër Tokës.

Këto ngjarje ofrojnë informacion të vlefshëm për të kuptuar më mirë asteroidët dhe për të zhvilluar strategji për të parandaluar kërcënimet potenciale.

Në përgjithësi, asteroidët që fluturojnë pranë Tokës nuk janë problem, por shkencëtarët vazhdojnë të monitorojnë kujdesshëm këto objekte për të parandaluar rreziqe të mundshme.

Këndi ynë i Sistemit Diellor është kryesisht bosh, por jo plotësisht. Herë pas here, një kometë ose asteroid fluturon pranë Diellit.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share