Ministri i Jashtëm rus komenton tensionet me Lituaninë

Lavrov: Perëndimi i frikësohet konkurrencës së ndershme

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Rusia dënon vendimin e Lituanisë për ndalimin e transportit të disa mallrave përmes territorit të saj drejt rajonit rus Kaliningrad.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov tha se Perëndimi i frikësohet konkurrencës së ndershme.

“Kjo është arsyeja pse ata nuk pranojnë kulturën e çdo vendi që flet nga pozicionet e veta me orientim kombëtar, ndalojnë kanalet televizive të transmetojnë, ndalojnë politikanët e padëshiruar në rrjetet sociale dhe heqin nga hapësira publike cdo gjë që nuk pajtohet me konceptin neo-liberal të rendit botëror”.

Lavrov ishte në të njëjtën linjë me kreun e Kremlinit kur e cilësoi Perëndimin një “perandori të gënjeshtrës“.

Qeveria në Vilnius ka hedhur poshtë përshkrimin e masave nga Rusia si një bllokadë, duke theksuar se mallrat që nuk përfshihen nga sanksionet, si dhe pasagjerët e linjave hekurudhore mund të vazhdojnë të udhëtojnë përmes Lituanisë.

Vendimi i Lituanisë erdhi në kuadrin e sanksioneve të vendosura ndaj Kremlinit nga Bashkimi Europian.

Klan News

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share