Mickoski: Protokolli është kapitullim diplomatik, hapi derën e negociatave për Shqipërinë, por e mbylli për Maqedoninë

Protokolli është një kapitullim diplomatik me nokaut, Shqipërisë i hapi dyert e negociatave, Maqedonisë e mbylli pjesërisht, sepse siç tha vetë Gencovska, konferenca e vërtetë ndërqeveritare nuk do të mbahet tani, por menjëherë pas ndryshimit të Kushtetutës. E që nuk do të ndodhë e garanton VMRO-DPMNE dhe koalicioni, gjegjësisht grupi parlamentar, sepse qeveria nuk ka dy të tretat në Kuvend, tha kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, duke iu përgjigjur pyetjes së  gazetarëve gjatë vizitës së sotme në komunën e Gazi Babës.

Ai theksoi se fillimi i negociatave do të kërkonte ndryshimin e Kushtetutës dhe përfshirjen e bullgarëve dhe kjo nuk do të lejohej nga VMRO-DPMNE. Me këtë, Mickoski beson se do të mund të ndryshohet korniza e negociatave para se të miratohet.

Si një nokaut dhe kapitullim diplomatik. Ai protokoll hapi derën e negociatave për Shqipërinë, por e mbylli për Maqedoninë. Siç tha Gençovska, Konferenca e ndërqeveritare nuk do të mbahet tani, por me ndryshim të Kushtetutës. Dhe kjo nuk do të ndodhë, garancë është VMRO-DPMNE, sepse nuk ka 2/3 e pushtetit në Parlament. Gençovska dha një shembull se nuk e njeh gjuhën maqedonase, a do të përgjigjemi ne se nuk e njohim gjuhën bullgare? Gençovska kërkon që bullgarët të jenë në Kushtetutë dhe kërkon që ne të heqim dorë nga maqedonasit në Bullgari. A është reciprocitet? Mund të jap shembuj të tjerë. Por në thelb po flasim për një nokaut diplomatik për Maqedoninë. Ka një të ardhme evropiane për qytetarët e Shqipërisë, jo për qytetarët e Maqedonisë”, tha Mickoski.

/KlanMacedonia/
Lexo gjithashtu
Total
0
Share