Më e larta në Evropë, kaq është paga mesatare në Zvicër

Një pasqyrë e mirë se sa fitojnë njerëzit në Zvicër në industri të ndryshme vjen nga një raport i publikuar në mars 2022 nga Zyra Federale e Statistikave.

Me një të ardhur mesatare mujore bruto prej 6,555 frangash, Zvicra ka pagën mesatare më të lartë në Evropë.Rreth një në dhjetë banorë zviceranë konsiderohen si ‘paga të ulëta’, që do të thotë se ata marrin në shtëpi më pak se dy të tretat e pagës mesatare çdo muaj (4,443 franga).

Ndoshta çuditërisht, pagat mesatare në industrinë e financave – 10,211 franga – në muaj janë më të lartat nga çdo sektor. Ata pasohen nga punëtorët në sektorin farmaceutik (10,040 franga), të ndjekur nga 9,200 franga për ata në IT, njofton tutje albinfo.ch.Në fund të spektrit, punëtorët në hoteleri fitojnë 4,479 franga në muaj dhe ata në sektorin e shitjes me pakicë fitojnë 4,997 franga në muaj.

Kategoria e pagave më të ulëta në Zvicër është ‘sektori i shërbimeve personale’, i cili përfshin parukierët, estetistët dhe sipërmarrësit. Punëtorët e asaj kategorie fitojnë 4211 franga në muaj para tatimit.Punët në mes të paketës me mesataret që pasqyrojnë mesataren kombëtare përfshijnë sektorin e kujdesit shëndetësor (6,821 franga) dhe prodhimin (7,141 franga).

Lexo gjithashtu
Total
0
Share