Macron: RMV-ja para momentit historik – zgjedhja e juaja

NUK JAM KURSYER PËR TË GJETUR NJË ZGJIDHJE

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Maqedonia sërish gjendet para një momenti kyc të historisë. 17 vite pas marrjes së statusit të kandidatit, sapo hapet një mundësi historike; hyrja në fazë aktive e procedit të aderimit në BE. Zgjedhja është e Juaja – thuhet në mesazhin e Presidentit të Francës Emanuel Macron drejtuar qytetarëve të RMV-së, që është publikuar nga Ambasada e Francës në Shkup.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

“Nuk do t`ju them se marrëveshja është e përkryer, por do t`ua pastrojë rrugën evropiane. Sikurse çdo marrëveshje, edhe ky bazohet në kompromise dhe balancime. Marrëveshja nuk e vë në pikëpyetje ekzistencën zyrtare të gjuhës maqedone që është pjesë përbërëse e idetitetit tuaj” – deklaroi Emanuele Macron.

Ka ardhur koha të bëhet zgjedhja dhe ne jemi në anën tuaj për t`u inkurajuar ta bëni hapin e ri – thotë presidenti francez duke shtuar se sfida e radhës është hyrja në fazën e re të procesit integrues.

“E dijmë se gjatë gjithë kohës, anulimeve dhe vështirësive kjo perspektivë evropiane u bë cak i dyshimeve. Unë jam I vetëdijshëm për thellësinë e ndjeshmërisë për çështjet që duhet t`i zgjedhin Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria. Gjatë presidencës franceze me BE-në, sikurse edhe gjatë kohës së presidencës gjermane, portugeze dhe sllovene, nuk kurseva përpjekje që të gjendet një zgjidhje që do t`i respektojë interesat dhe dinjitetin e të dyja palëve” – thuhet në mesazhin e Presidentit Macron.

Në Bullgari, draft-marrëveshja ishte lëndë e debatit intensiv. Por, në fund, sic thotë Macron, Kuvendi bullgar mori përgjegjësinë dhe votim mbipartiak. /KlanMacedonia/

 

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share