LSDM: Me shpërndarjen e re të buxhetit do të sigurohen mjete për paga më të larta

Rritja e pagave dhe pensioneve, më shumë mjete për subvencione në bujqësi, për shëndetësi dhe arsim sigurohen nga ndarja e re buxhetore, thuhet në kumtesën e sotme të LSDM-së.

“Sigurojmë 4,25 miliardë denarë shtesë për rritjen e pagave në sektorin publik dhe për pagesën e K-15.

Për harmonizimin e pagave me rritjen e pagës minimale gjatë vitit 2023 janë ndarë 480 milionë denarë.

3,5 miliardë denarë shtesë janë siguruar për 336 mijë pensionistë për rritje të pensioneve për rreth gjashtë për qind, duke filluar nga shtatori i këtij viti.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share