Lojërat Mesdhetare:Zbulohet lista e plotë e ekipit të Kosovës

Marrin pjesë 39 sportist, 16 trajner dhe tre refer

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK) ka prezantuar të hënën ekipin mesdhetar për edicionin e 19-të. Lojërat Mesdhetare Oran 2022, të cilat mbahen nga data 25 qershor deri më 6 korrik në Oran të Algjerisë.

Ekipi në përbërje prej 39 sportistëve, 16 trajnerëve dhe tre gjyqtarëve, u prezantua në ceremoninë e organizuar në në Prishtinë, ku i pranishëm ishte edhe kryeministri Albin Kurti dhe ministri për Kulturë, Rini e Sport, Hajrullah Çeku.

Kampionia olimpike, Distria Krasniqi, u shpreh optimiste se këtë herë do të fitohen edhe më shumë medalje. Ajo kishte fituar të artën katër vjet më parë në LM Tarragona 2018.

Trajneri më i mirë i xhudos për vitin e kaluar, Driton Kuka, theksoi se krahasuar me katër vite më parë, këtë herë ka më shumë sportistë pretendentë për të fituar medalje.

Grupi i parë i ekipit niset sonte, ndërsa pjesa tjetër në ditët në vijim.

Lista e Kosovës për Lojërat Mesdhetare Oran 2022

Xhudo

Distria Krasniqi (-52 kg)

Akil Gjakova (-73 kg)

Loriana Kuka (-78 kg)

Laura Fazliu (-63 kg)

Flaka Loxha (-57 kg)

Erza Muminoviq (-48 kg)

Arbër Kullashi (-81 kg)

Shpati Zekaj (-100 kg)

Trajnerë: Driton Kuka dhe Majlinda Kelmendi

Boks

Donjeta Sadiku (-60 kg)

Bashkim Bajoku (-52 kg)

Shpetim Bajoku (-63 kg)

Patriot Behrami (-69 kg)

Lorent Murati (-57 kg)

Trajnerë: Besim Brahimi dhe Faton Xhakli

Mundje

Egzon Shala (-125 kg)

Alban Sopa (-74 kg)

Trajner: Sylejman Shala

Karate

Elhami Shabani (-75 kg)

Fortesa Orana (+68 kg)

Melos Gashi (-84 kg)

Albulenë Gërvalla (-55 kg)

Adelina Rama (-61 kg)

Trajner: Ylber Syla dhe Nazmi Gashi

Atletikë

Muhamet Ramadani (hedhje e gjylës)

Astrit Kryeziu (800 m.)

Gresa Bakraqi (3000 m.)

Alaudin Suma (hedhje e diskut)

Trajnerë: Shaban Ramadani dhe Bajram Duja

Not

Alush Telaku (flutur: 100m., 200m., 50m)

Vanesa Beka (bretk. 50m. dhe 100m.)

Trajner: Kujtim Kito

Shigjetari

Hazir Asllani (70m. ind)

Edi Dvorani (70m. ind)

Valmir Gllareva (70m. ind)

Trajner: Fehmi Bylykbashi

Shenjëtari Sportive

Nexhat Sahiti (10 m. pist. ajër)

Drilon Ibrahimi (10 m. pushk. ajër)

Trajner: Fehmi Berisha

Lexo gjithashtu
Total
0
Share