Kurti: Pa ndërhyrjen e NATO-s projekti gjenocidal i regjimit të Millosheviqit nuk do të ishte ndalur

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, gjatë një interviste me gazetaren Christiane Amanpour në CNN, ka theksuar se pa ndërhyrjen e NATO-s në vitin 1999, projekti gjenocidal i regjimit të Millosheviqit nuk do të ishte ndalur.

Forcat serbe e panë Kosovën vetëm si territor dhe nuk respektuan popullin e saj shqiptar. Masakrat kundër popullsisë civile, ku përfshiheshin fëmijë, gra dhe të moshuar, ishin pjesë e këtij projekti gjenocidal. Operacioni i NATO-s, i njohur si “Patkoi,” ndërpreu këtë gjenocid dhe çliroi Kosovën.

Ndërhyrja e NATO-s dhe sjellja e paqes ishin të lidhura ngushtë. Kurti vlerësoi rolin e NATO-s në ndalimin e dhunës dhe garantimin e lirisë për Kosovën.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share